PEMBERSIHAN DI PPR LEMBAH SUBANG 1

PEMBERSIHAN DI PPR LEMBAH SUBANG 1

03 February 2021
PETALING JAYA
Pengarah Urusan bersama pasukan Operasi Cawangan KDEBWM Petaling turun ke lokasi PPR Lembah Subang bagi membantu menyelesaikan pembersihan Sampah pukal di kawasan tersebut. Ini merupakan tanggungjawab sosial korporat KDEBWM bagi membantu membersihkan kawasan ini. Beberapa jentera KDEBWM terutamanya Lori Armroll telah disediakan untuk membawa keluar sampah-sampah pukal dari kawsan ini.
Untuk makluman, hanya skop kutipan Sampah domestik sahaja yang diuruskan oleh pihak KDEBWM bagi kawasan ini.
KDEBWM terus komited membantu semua pihak dalam isu pembersihan bagi memastikan Negeri Selangor- kekal sebagai negeri bersih, sihat Dan harmoni.
Turut sama meninjau dan memeriksa kawasan PPR Lembah Subang pada pagi ini ialah YB Rodziah Ismail dan Datuk Bandar Petaling Jaya berkaitan isu kebersihan di kawasan ini terutamanya isu Sampah pukal yang kurang terurus. Jalan penyelesaian jangka panjang dan jangka pendek kepada isu ini akan dapat dimuktamadkan tidak lama lagi. Apa pun pihak KDEB Waste Management terus sedia menghulur kerjasama dan bantuan dalam menyelesaikan isu pembersihan awam di PPR Lembah Subang ini.
 
Back